Диагностика на плоски ходила

Диагностика на плоски ходила

Диагностика на плоски ходилаКраката ни са предназначени да издържат на големи натоварвания през целия ни живот. За това спомагат 26 малки кости и множество връзки, мускули (както на глезена, така и на ходилото), сухожилия, които са подложени на различни по сили и вид натоварвания.

В следствие на интензивно натоварване, генетични проблеми, неудобни обувки, модните тенденции или неглижиране около 85% от населението на земята има ортопедични проблеми свързани с краката. От тях 25% са свързани с драстъчни анатомични промени и налагат използването на специално разработени стелки или ортопедични средства и 60% са с леки ортопедични проблеми . Болки в петата, усещане за парене/ или болка в определи точки на натоварване, пръст чукче, паднали сводове или  високи арки на сводовете са част от най честите проблеми. Освен това болките в гърба и кръста, често се дължат на усложнение от проблеми с краката и дори на носенето на лоши обувки.

Диагностика на плоски ходила

се извършва с специална апаратура наречена плантограф. Ние разполагаме с няколко модела плантографи.   2D плантограф  разработен и произведен от нашите партньори в Америка. Това е плантограф от последно поколение, който чрез специална сканираща матрица и софтуер за обработване на данните прави анализ за състоянието на вашите стъпала. Също така се използва и термоактивен плантограф, който реагира на температаурата на тялото и натиск.

Мастилните плантографи са старо поколение и ние препоръчваме вече да не се използват. Това важи и за отпечатъчите в пияна.

На базата на тези изследвания и съотношението между надлъжен и напречен свод, точките на натоварване и тип ходило може да се изготвят и изработят индивудуални стелки, който да отговарят на вашите нужди.

Методите на плантографиране са напълно безопасни и безвредни за пациентите, така че диагностиката е подходяща и за малки деца. Нахите ходила се променят ежегодно за това е хубаво веднъж годишно да се прави диагностика на плоски ходила за да се проследяват в динамика промените. Чрез тази диагностика ние можем да препоръчаме и изработим индивидуални ортопедични стелки.

Диагностика на плоски ходила можете да направите чрез предварително записване на тел: 0878 92 31 99 или да посетите раздел контакти.

2 thoughts on “Диагностика на плоски ходила

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *